Covoare

In procesul de vizualizare care precede decizia de a alege covorul preferat ganditi-va la obiectele, mobilierul, si destinatia camerei. De asemenea, luati in consideratie amplasamentul ferestrele si al usilor, cat si dimensiunile lor. Cand alegeti un covor va recomandam sa alegeti o dimensiune care sa va lase libera o parte semnificativa din podea, pentru a crea astfel spatiu si senzatia de aerisire.

De asemenea, va recomandam sa nu bagati covoarele sub piesele de mobilier. Ideal, ca un covor sa poata fi admirat si apreciat, ar trebui sa fie vizibil in intregime, si ar trebui sa acopere, armonias dispus, cel mult jumatate din suprafata podelelor. Criteriile esentiale dupa care va puteti orienta, in general sunt: cuoarea, contrastul pe care il creeaza cu podeaua, imprimeul, sau simplitatea.

Culoare e bine sa o alegeti in functie de dimensiunea spatiului. Intr-o camera mica, cu luminozitatea redusa va recomandam culori pastelate, iar in spatii mari, luminoase, va recomadam culori vibrante. Imprimeul, in general, trebuie sa se potriveasca cu stilul casei: eleganta clasica, bogat detaliata, sau stil contemporan minimalist pentru care recomandam simplitate si abstract.