Blogul Andreei

Catifeaua, must have - ul acestui an!

Catifeaua, must have - ul acestui an!

Wednesday, Mar 15, 2017

Catifeaua, must have-ul acestui an! Una dintre cele mai moi si senzuale tesaturi, adeseori asociata cu regalitatea, cu un trecut indepartat atestat pina aproape de 2000 de ani inaintea erei noastre in Egiptul antic, catifeaua este un material statement.

Damaskul

Damaskul

Wednesday, May 3, 2017

Tesatura suava, matasoasa, luxoasa a aristocratiei, folosita pentru vesminte, mobilier, draperii sau pentru a tapeta opulent peretii.

Povestea Inului

Povestea Inului

Monday, Mar 27, 2017

A fost odata ca niciodata….inul. Tesatura uneori dispretuita de omul modern pentru simplitatea si modestia aspectului sau iubita pentru calitatile sale: moale, racoroasa, rezistenta, durabila, autentica. Inul este una dintre cele mai vechi tesaturi de pe pamint, cele mai vechi fibre de in vopsit datind de acum 34.000 de ani inaintea erei noastre, descoperite intr-o pestera in actuala Republca Georgia.

Povestea matasii

Povestea matasii

Friday, Apr 28, 2017

Facind ordine intr-un cufar in care tin obiecte de suflet, am dat si pe peste o marama tesuta de bunica mea din fire obtinute din viermi de matase crescuti de ea, intr-o camera de care imi amintesc si acum, alba, curat, cu rafturi din lemn pe care asternea frunze de dud cu care hranea toata vara viermii de matase.

Tartanul – trecut si prezent

Tartanul – trecut si prezent

Monday, Sep 18, 2017

Daca va ganditi la o tesatura scotiana, va ganditi desigur la Tartan. Initial acesta a fost gandit ca o combinatie intre doua patrate insa in prezent sint mii de variatii si de culori.