perdele si draperii

Catifeaua, must have - ul acestui an!

Catifeaua, must have - ul acestui an!

Wednesday, Mar 15, 2017

Catifeaua, must have-ul acestui an! Una dintre cele mai moi si senzuale tesaturi, adeseori asociata cu regalitatea, cu un trecut indepartat atestat pina aproape de 2000 de ani inaintea erei noastre in Egiptul antic, catifeaua este un material statement.

Povestea Inului

Povestea Inului

Monday, Mar 27, 2017

A fost odata ca niciodata….inul. Tesatura uneori dispretuita de omul modern pentru simplitatea si modestia aspectului sau iubita pentru calitatile sale: moale, racoroasa, rezistenta, durabila, autentica. Inul este una dintre cele mai vechi tesaturi de pe pamint, cele mai vechi fibre de in vopsit datind de acum 34.000 de ani inaintea erei noastre, descoperite intr-o pestera in actuala Republca Georgia.

Povestea matasii

Povestea matasii

Friday, Apr 28, 2017

Facind ordine intr-un cufar in care tin obiecte de suflet, am dat si pe peste o marama tesuta de bunica mea din fire obtinute din viermi de matase crescuti de ea, intr-o camera de care imi amintesc si acum, alba, curat, cu rafturi din lemn pe care asternea frunze de dud cu care hranea toata vara viermii de matase.

Toile de Jouy - trecut si prezent

Toile de Jouy - trecut si prezent

Saturday, Apr 22, 2017

Toile este o panza de bumbac imprimata cu origini in Irlanda pe la mijlocul secolului al 18 lea care a devenit rapid populara in Franta si Marea Britanie. Termenul insa Toile de Jouy provine de la o suburbia a Parisului.