Perdele Morris - Colectia Pure

Perdele Morris - Colectia Pure

William Morris si-a printat manual design-urile textile initiale, din anii 1800, prin utilizarea vechii metode de printare cu indigo, cunoscuta pentru cat de dificila era. Morris prefera sa utilizeze vopseluri naturale produse la atelierele sale Merton Abbey din Londra de Sud, din moment ce acestea se decolorau uniform si isi pastrau aspectul placut mai mult timp.

 

In prezent, arhiva Morris & Co. reprezinta o resursa inepuizabila de modele din care studioul creează reproduceri autentice sau schimba scara si culorile, modificand design-urile astfel incat acestea sa atraga decoratorii contemporani. Studioul lucreaza cu echipa experimentata si dedicata de imprimatori de la fabrica noastra din Lancaster si se straduieste sa capteze caracterul si aspectul variantelor originale, printate cu ajutorul blocurilor. Si unele aspecte ale vietii și activitatii profesionale ale lui Morris inspira noi design-uri textile, care sunt pictate in studio si transpuse superb in printuri sau broderii. Materialele Morris & Co sunt disponibile intr-o gama larga, de la tapiterii tesute si calitati Jacquard, panze printate si printuri, broderii de matase si damasc clasic de bumbac, pana la modelele usoare cu foita si modele semi-plain.

 

Colectia cuprinde noua materiale splendide, inspirate mai ales de tapete monocromatice din arhiva si este perfecta pentru crearea unor camere eterice, visatoare, unde puteti evada din realitate. Aceste materiale care experimenteaza cu mai multe tehnici de printare, tesut si broderie sunt superbe si se potrivesc atat intr-un spatiu modern conceptual, cat si intr-un decor clasic.

Mai multe informatii

Material:

Model:

Stil: