Tapet Clasic

Tapet Cole & Son - Colectia Albemarle

Tapet Cole & Son - Colectia Albemarle

Imbratisati romantismul cu Albemarle, o colectie somptuoasa de printuri de damasc, denumita dupa un ..

Tapet Cole & Son - Colectia Historical Royal Palaces

Tapet Cole & Son - Colectia Historical Royal Palaces

Aceasta colaborare intre Cole & Son si Historic Royal Palaces ofera o abordare stilata si contem..

Colectiile de tapet clasic din prezent...

In trecut palatele si resedintele nobililor erau decorate cu tapiserii sau panze pictate cu scene panoramice, peisaje, batalii, acte de eroism, etc. sau catifele si matasuri tesute manual la razboaie de 50 cm, cu modele repetitive geometrice sau florale-vegetale.

In prezent tapetele clasice sint produse, in latimi mari 100/140 cm, din fibre naturale ajutate cu fibre sintetice. Aceasta compensare le face mai rezistente la trecerea timpului si implica anumite tratamente anti-pata si anti-murdarie in general.

De asemenea, colectiile de tapet clasic se produc pe suport de hartie sau celuloza pentru a usura procedeul de montaj  Varianta mai economica a acestor colectii de tapet sunt cele imprimate pe suport de hartie.

Pentru un interior clasic recomand montajul tapetului pe toti peretii; fie ca sunt intregi sau casetati, iar pentru un interior clasic reinterpretat puteti folosi ca decor tapet cu motive clasice doar pe un perete. Aceeasi recomandare o am si pentru realizarea unui accent intr-un spatiu.