Tapet Englezesc

Tapet Cole & Son - Colectia Archive Anthology

Tapet Cole & Son - Colectia Archive Anthology

Archive anthology reuneste cele mai populare si renumite modele Cole & Son adaugand si insa cite..

Tapet de Copii Cole & Son - Colectia Whimsical

Tapet de Copii Cole & Son - Colectia Whimsical

O selecție nostalgică și încântătoare de tapete, inspirate de povești clasice ale copilăriei și de b..

Tapet Morris - Colectia Archive II

Tapet Morris - Colectia Archive II

William Morris a inceput  productia si implicit design-ul de tapet in anii 1860. Tapetul e..

Tapet Morris - Colectia Archive III

Tapet Morris - Colectia Archive III

Inspirate de documente din deceniile cuprinse intre anii 1870 si inceputul Primului Razboi Mondial, ..

Tapet Morris - Colectia Pure

Tapet Morris - Colectia Pure

Pentru persoanele cu un spirit liber, cele aflate in cautarea adevarului si cele care contempla ..

Cum spuneam si in pagina generala a categoriei tapet din site-ul sainteriors.ro, la nivel universal, tapetul este cea mai democratica forma de arta aplicata. In ziua de astazi, nu exista o alta metoda de a decora locuinta atit de general adoptataca aceasta.

William Morris spunea intr-una din lecturile sale: "Orice aveti in camera, ganditi-va intii la pereti, caci ei va vor transforma casa in acasa si daca nu faceti niste eforturi in a-i decora, veti avea senzatia de camere goale, oricita mobila aveti si oricit de luxoasa este..."

Multe flori, pasari, elemente vegetale, elemente vizuale preluate din natura specifica coloniilor englezesti, organizate repetitiv - cam acestea sint specificul tapetului englezesc.

Unele din primele datari ale tapetului englezesc este din secolul 16 si au aparut initial ca tapiserii pictate sau panze pictate, specificul acestora fiind a bird’s eye view, adica, peisaje sau divese tematici vazute de sus, ca prin ochiul unei pasari; vederi panoramice.

Ulterior, impreuna cu avansul industrial din secolul 18 a evoluat si productia de tapet, fiind atunci folosite blocuri de lemn gravate. A aparut chiar disputa procedeu mecanic versus arta deoarece la inceput tapetul era pictat manual pe fasii. Morris & Co una din companiile ale caror produse sunt expuse in sainteriors.ro - Pure Wallpapers, Archive I si Archive II -  a fost una dintre primele companii inovatoare in domeniul productiei de tapet. In prezent produc unele dintre cele mai frumoase tapete din lume folosind arhiva lor din secolul 18.

Trebuie sa va mai spun ca aceste colectii de tapet pot fi folosite cam in orice interior. Cu ele se pot face contraste modern cu accente de clasic, se poate pune tapet doar un perete sau se poate tapeta intreaga camera. Companiile producatoare de tapet englezesc cu care lucram sint: Morris & Co, Cole & Son, Osborne and Little, Zoffany, Designers Guild.