Tapiterie Contemporana de Lux

Draperii si Tapiterii Gaston Y Daniela - Colectia Africalia

Draperii si Tapiterii Gaston Y Daniela - Colectia Africalia

Influente tribale si culorile stralucitoare ale Africii au stat la baza creatiei colectiei Africalia..

Uptown

Uptown

Florida, o colectie de tesaturi naturale pentru tapitat cu modele vintage de la casa de creatie Gast..

Ca si in cazul tapetului evolutia tehnologica a dus la apartia unor fibre noi cum ar fi trevira din care se pot produce toate tipurile de tesaturi: catifea, matase, voal, tafta, insa cu grad mare de rezistenta. De asemenea au aparut si procedee tehnologice de a obtine tesaturi super rezistente la uzaj. Aceasta caracteristica de rezistenta se masoara in numarul mare de MARTINDALE (numar de frecari). Deci, pentru folosinta domestica un material de tapitat poate avea intre 15.000 si 50.000 de Martindales iar pentru uzaj public trebuie sa aiba intre 50.000 si 100.000. Pentru acasa, recomand materiale din fibre naturale, moi, placute si relativ usor de intretinut.

Astfel, la aceasta sectiune, am selectat de la cele mai mari case de tesaturi din Europa, stofe de mobila speciale, uni sau cu modele pentru a imbraca mobilier modern sau mobilier clasic pentru un twist mai spectaculos si care pot acoperi si nevoile domestice dar si cele de "contract". 

Variatiile de fibre, modele sau modalitati de producere fac din aceasta galerie una dintre cele mai cuprinzatoare, regasind aproape tot ceea ce isi poate imagina cineva in materie de tesatura de tapitat. Se pot crea interioare ultra moderne, rafinate sau subtile.

Tesaturile sint de la: Zoffany, Designers Guild, Sahco, Gaston Y Daniela, Jab, Lelievre, Osborne and Little si Sonia Rikiel.